Jdi na obsah Jdi na menu

KALENDÁŘ AKCÍ CHYŠSKÉHO OKRAŠLOVACÍHO SPOLKU V ROCE 2007

1. 2. 2008
KALENDÁŘ AKCÍ CHYŠSKÉHO OKRAŠLOVACÍHO SPOLKU V ROCE 2007
 
19. března - žádost
 
1.dubna – mezi 13 a 15 hodinou proběhla první neoficiální akce CHOS – sběr odpadků v okolí silnice z Chyše na Čichořice. Při tomto počínání byl přítomen i starosta obce pan M. Dorňák, který pomáhal odvážet odpad pomocí obecního traktoru. Obecní úřad nám poskytl také pytle na odpad. Bylo nasbíráno 15 pytlů odpadků – jednalo se především o plast, sklo a papír. A půl valníku železného šrotu.
Akce se zúčastnili: Stanislav Kvěch, Simona Šedivá, Petr Skala, Jaroslava Stenglová, Robert Maňák a Hana Týlová.
 
8. dubna – mezi 16 a 18 hodinou - neplánovaná akce – sběr odpadků v okolí silnice z Čichořic do Poříčí. Bylo nasbíráno 8 pytlů odpadu. Opět se jednalo o sklo, papír, plast a železo. Akce se zúčastnili : Olga a Jana Skleničkovi, Petr Skala a Hana Týlová.
V tento den byla v Poříčí navázána spolupráce s občanským sdružením Natura 99, jehož členové se zavázali douklidit zbývající část okolí silnice do Jablonné v katastru obce Chyše.
 
22. května - vznik
 
1. června – pořádala kulturní komise obecního úřadu Chyše ve spolupráci s ČSŽ oslavu k Mezinárodnímu dni dětí. Pro děti byla připravena stezka pohádkovým lesem z Chyše do Čichořic. Na cestě čekaly na děti soutěže při jejichž absolvování získaly sladké ceny. Členové spolku ve složení – Jaroslava Stenglová, Robert Maňák, Petr Skala a Hana Týlová, pomáhali při organizaci této akce, zajišťovali obsluhu dvou soutěžních stanovišť.
 
10. června – členská schůze CHOS
 
 
26. června – osazení hrobu obětem první světové války na místním hřbitově. Památník je umístěn v západní nice hřbitovní zdi. Hrob byl osazen 12 sazenicemi barvínku – červená, bílá a modrá barva květů. Rodina Lažanských darovala pro tento účel 3 kolečka hlíny. Hrob osazovali – Stanislav Kvěch, Hana Týlová a Jaroslava Skleničková.
 
5. července – CHOS daroval manželům Volfovým, Chyše 311 z vlastních zdrojů 12 sazenic loubince na osazení nevzhledné betonové zdi, která podepírá jejich pozemek. Okolo této zdi vede cesta, která je hojně využívána jak místními občany, tak i turisty.
 
6. srpna – schůze představenstva CHOS
 
18. srpna – první ročních chyšského Pivního maratónu
 
5. října – členská schůze CHOS
 
30. listopadu – schůze představenstva CHOS
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář