Jdi na obsah Jdi na menu

VÝLET KE STUDÁNCE NA SEVERÁKU

8. 11. 2009

Výlet ke studánce

Akce se zúčastnili :

Hana Týlová, Jaroslava Stenglová, Robert Maňák, Petr Skala

Simona Šedivá, Stanislav Kvěch, Sebastian Leuner, Pavel Kunzl se synem
 
Ve 13. hodin vyrazily osádky dvou aut pod vedení Pavla Kunzla směr Dvorce. Za posledním domem v této obci odbočila auta doprava na polní cestu. Asi po 500 metrech jsme zaparkovali auta u mírného svahu a pokračovali dalších asi 50 m pěšky.
Studánka se nachází u kořenů smrku na začátku svažitého lesa. Prozatím je kryta provizorní plachtou. Bylo dohodnuto, že  studánka bude vyčištěna, vyspravena pomocí kamení, zavedena odtoková roura a dále bude studánka opatřena dřevenou stříškou. Vše musí být hotovo do začátku jara, kdy chceme ke studánce uspořádat pochod a následně ji odemknout. Provedením stříšky byla pověřena mužská část CHOS.
U studánky se nachází i trempský srub z roku 1974, u kterého je ohniště s lavičkami. A tak nic nebránilo tomu, abychom si opekli buřty, ohřáli svařák a popili trochy teplého čaje a studeného piva. Asi po dvou hodinách jsme zamířili směr Chyše.
Všem se výlet i přes zimu (5stupňů) velice líbil a bylo rozhodnuto, že v letních měsících musíme k tomuto místo podniknout výjezdní zasedání na celý víkend.
Studánka získala prozatím  na přání Pavla a Roberta jméno – Severka. Neboť místu, kde se studánka nachází se říká Na Severáku.
 
 

Náhledy fotografií ze složky STUDÁNKA