Jdi na obsah Jdi na menu

XI. Pivní maratón

19. 6. 2017

4. srpna 2018 se bude v malebném městečku Chyše v Karlovarském kraji konat již jedenáctý roční oblíbené letní akce Pivní maratón. Jedná se o zábavu pro všechny, kteří mají rádi turistiku, pivo a letní pohodu. 

Jestli ještě zvažujete, zda na Pivní maratón dorazit, protože nevíte, jak to bude probíhat, nechte se zlákat léty ověřeným programem: všichni se sejdeme v Chýši před pivovarem přibližně mezi dvanáctou a jednou hodinou 4. srpna. 2018. Chyšský okrašlovací spolek - hlavní organizátor akce - tu za pomoci zaměstnanců a příznivců města Chyše a rodiny Lažanských připraví stánky a bude prodávat startovní kupóny. Každý kupón stojí 200Kč, takže se jistě ptáte, co za svých 200 poctivě vydělaných korun dostanete - nebude toho málo! Hned na startu obdržíte jeden krásný originální půllitr s logem akce, který Vám ten den ještě hodně poslouží, a pokud se Vám ho podaří dovézt domů, bude sloužit dál (byť jen jako součást Vaší sbírky vedle půllitrů z předchozích ročníků).

Nejdříve v jednu hodinu (13:00) vyrazí maratónci na trasu. Zde chci prosím apelovat na to, aby se všichni chovali pozorně na silnicích, ohleduplně v lese, aby si všichni své odpadky donesli minimálně zpět do cíle (odpadkové koše zde budou přistaveny), aby nikdo neubližoval přírodě ani lidem. Již na startu dostane každý do svého nově nabytého půllitru první pivo a na trase potom čekají další čtyři pivní zastavení, u kterých dostane každý účastník po jednom pivu, bude si moci lehce zasoutěžit a zobnout něčeho slaného (k dispozici budou tyčinky, oříšky, brambůrky, pro děti voda a limo). Nabízená piva jsou obvykle z menších regionálních pivovarů, především speciály a ležáky.

Trasa vede menší úseky po silnici, ale většina je po lesní cestě, která vede po vrstevnici, takže je vhodná i pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace (kočárky kola, vše je možné). V případě teplého počasí je mezi předposlední a poslední občerstvovací zastávkou možnost koupání v řece Střele.

Až dorazíte do cíle, bude Vám hřát nejen letní slunce, ale i pocit z dobře vykonané práce, budete mít v nohách desetinu maratónu a srdcích klid. K tanci i poslechu zahrají dvě výrazná hudební tělesa: Dechový orchestr z Wernersgrünu a skupina Doupováci.

Po celý den se budete moci posilnit specialitami i tradičními pokrmy nabízenými místními pohostinskými zařízeními za standardní ceny.

Do Chýše se snadno dopravíte vozem, vlakem či pěšky.

Tak co, kdo ještě váhá?

Na shledanou v první srpnovou sobotu !